Montessori moj svet

» Within the child lives the fate of the future.« Maria Montessori

Enote

 • Montessori urice v Krškem
 • Montessori urice v Lukovici

Montessori urice

»Pomagaj mi, da naredim sam!«


Otroci na uricah imajo možnost individualnega dela z montessori materiali na različnih razvojnih področjih, ob tem pa imajo pomembno vlogo socialni stiki z drugimi otroki v skupini(tako spontani kot tudi vodeni-črta in igra tišine ter malica).

Otroci so v starostno heterogenih skupinah, kar jim omogoča, da starejši pomagajo mlajšim in se učijo potrpežljivosti,skrbi in spoštovanja s pomočjo izkušenj z mlajšimi otroki; vzajemno pa mlajši pridobivajo znanja in se učijo socializacije od starejših otrok. Prostor je pripravljen po metodi montessori, otroci pa se lahko v času uric lahko prosto gibljejo ter izbirajo delo. 

V 1.starostno skupino so vabljeni otroci skupaj z enim od staršev, da skupaj odkrivajo možnosti dela v zanj pripravljenem okolju. Otroci iz 2.starostne skupine pa ostanejo z ostalimi vrstniki z montessori pedagogom. 

 

MONTESSORI ZA DOJENČKE (NOVO!)

Letos pripravljamo prav posebno skupinico za najmlajše - montessori za dojenčke (3-15mesecev) in mamice:

 • montessori okolje bo prilagojeno dojenčkom, ki opazujejo, posegajo po predmetih, sedijo, se plazijo, postavljajo na noge, zmorejo narediti prve korake ali pa že samostojno hodijo.
 • nizke police, zanimivi materiali in možnost socializacije dojenčke privablja, da raziskujejo z vsemi čutili. Mamice boste ta čas lahko mirno opazovale svojega otroka in pridobile ideje za delo ter se učile prepoznavanja otrokovih notranjih in razvojnih potreb. Srečanje je lahko dragocena izkušnja, da se povežete z otrokom, saj si vzamete čas le zanj in se takrat učita drug od drugega.
 • skozi potek montessori uric za dojenčke se dojenčki zelo radi družijo med seboj, opazujejo, poslušajo in odzivajo drug na drugega. Spontano se privajajo socializacije in v harmoniji pridobivajo občutek varnosti, kar jim omogoča lažji prehod v vrtec, predno se mora mamica vrniti v službo.

 

MONTESSORI URICE V KRŠKEM

Montessori urice se v Krškem izvajajo že od leta 2014. Takrat smo pričeli smo z eno skupino 2.starostne skupine, v šol. letu 2017/18 pa poleg 1.starostne in 2. starostne skupine pripravljamo novost(!) -  skupino za dojenčke.

Kontakt za prijavo:

 • spletni obrazec
 • email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   
 • tel.: 031 621 003

 

MONTESSORI URICE V LUKOVICI (Srečna hiša)

V letu 2017 smo pričeli z montessori uricami za 2.starostno skupino otrok tudi v Lukovici, kje smo v sodelovanju s Srečno hišo pridobili enkratno uporaben prostor za naše montessori dejavnosti.

V šol.letu 2017/18 zbiramo prijave za vpis v 1. in 2. starostno skupino in hkrati pripravljamo tudi novost (!) – skupino za dojenčke.

Kontakt za prijavo:

 • spletni obrazec
 • email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   
 • tel.: 031 621 003

 

Odprti pa smo tudi za sodelovanje in soustvarjanje montessori uric v drugih krajih. Kontaktirajte nas!

Spletno mesto uporablja piškotke... Več.